Fun Email Quiz

Fun Email Quiz



Fun Email Quiz
Are you creating a​ positive, professional impression when you email your co-workers and customers? Or, is​ Miss Manners shrieking in​ horror every time you hit the send button? Are you being efficient and effective when you send messages, or​ are you wasting time? To find out, take this fun quiz.
1. The tone of​ a​ professional email message should be:
a. Conversational .​

b. Formal.
c. Casual – like the tone you use with friends .​
d. Yo, dude! Whassup?
Answer: a​ .​
You may be as​ casual as​ you like with friends, breaking all the grammar and punctuation rules you want .​
But, that isn’t true for communicating with clients and colleagues .​
Business correspondence should be professional .​
In email, professional translates into conversational – not too casual and not too formal.
2. One method to​ achieve a​ conversational tone is​ to:
a. Use slang terms and jargon.
b. Use contractions.
c. Use acronyms.
d. Stand up and yell across the office .​
See if​ you can start the wave.
Answer: B .​
When you speak in​ a​ conversation, you use contractions .​
So, it’s acceptable to​ use them in​ email to​ create a​ conversational tone.

3. When beginning to​ type an​ email, start with:
a. The addressee’s email address.
b. The message.
c. The addressee’s name.
d. Yo, dude or​ dudette!
Answer: C .​
Starting a​ message with the addressee’s name is​ not only more personal, it​ will help avoid miscommunication and confusion .​
If you begin a​ message without the addressee’s name, the person won’t know if​ the message is​ intended for him/her.
4. When writing an​ email message, paragraphs should:
a. Be long.
b. Be short.
c. Be indented.
d. Be invisible – no one can mess it​ up that way.
Answer: B .​
People aren’t willing to​ invest time reading messages that appear too long or​ tedious .​
Short paragraphs appear easier to​ read because there is​ more white space .​
There is​ also less chance that the reader will miss a​ point.
5. The best way to​ make several points in​ an​ email is:
a. Include all the points in​ the first paragraph.
b. Include all the points in​ the last paragraph.
c. Use lists with bullets or​ numbers.
d. Put it​ on a​ banner and rent an​ airplane to​ fly over the office pulling the banner .​
Answer: C .​
If you put more than one point in​ a​ paragraph, it​ may be overlooked .​
Lists and bullets make your points stand out .​
They are also easier for the person to​ see.
6. At the end of​ an​ email message, you should include:
a. Only your name .​
b. Only your name and company.
c. All your relevant contact information .​
d. A picture of​ your pet python and twin tarantulas.
Answer: C .​
Provide people with all the information they need to​ contact you – in​ whatever way is​ most convenient for them .​
They may prefer the telephone or​ regular mail over email.
7. If you know the recipient reads emails quickly and is​ often in​ a​ hurry, the best way to​ send a​ supporting document is:
a. Paste it​ into the body of​ the message.
b. Attach it​ as​ a​ separate document.
c. Type slowly.
d. Have it​ delivered by carrier pigeon.
Answer: a​ .​
When the recipient is​ in​ a​ hurry, he/she will be less likely to​ open an​ attachment because it​ takes extra time .​
The person is​ more likely to​ read something that’s pasted right in​ front of​ him/her.
8. When sending a​ message, you should copy (cc):
a. Everyone in​ the department – just in​ case.
b. Your boss and your boss’ boss – so they know that you’re working hard.
c. Only those people who absolutely need to​ know.
d. The whole world .​
Why not? Everyone else does.
Answer: C .​
The cc function is​ the most abused function in​ email .​
Don’t be a​ pain!

9. When writing a​ Subject Line:
a. Use something general, such as​ Greetings or​ Hello.
b. Be specific, but brief.
c. Use several sentences.
d. If you don’t respond, I’ll send Uncle Guido to​ break your knee caps.
Answer: B .​
a​ generic Subject Line doesn’t tell the recipient anything .​
The
more specific you are, the better chance you have of​ getting the recipient to​
open the message.
10. To write a​ concise email message:
a. Omit wordy phrases.
b. Use very small font (8 point).
c. Type fast.
d. Omit every other letter .​
Oi eey ohr lte.
Answer: a​ .​
An effective method for concise writing is​ to​ omit unnecessary
words .​
For example, use, now instead of​ in​ the immediate future and
twice instead of​ on two different occasions .​

11. When possible, email messages should be:
a. Extremely detailed, even if​ the message is​ quite lengthy .​
b. Kept to​ one screen.
c. Forwarded to​ the author of​ a​ cartoon for future material.
Answer: B .​
Most readers won’t take time to​ read more than one screen .​
The shorter the message is, the better chance you’ll have of​ getting it​ read.
12. How much space can typically be viewed in​ the Subject Line?
a. 25 - 35 characters.
b. 25 – 35 words.
c. 50 – 75 characters.
d. 50 – 75 words.
Answer: a​ .​
Characters are defined as​ every letter or​ space .​
In other words,
every time you move the space bar, it​ counts as​ one character .​
The subject
line that appears in​ most people’s email will display approximately 25 – 35
character.
13. When responding to​ a​ message regarding the best time for a​ meeting, you should select:
a. Reply All.
b. Reply.
Answer: B .​
The Reply All button will send a​ response to​ everyone who was
sent the original message .​
They don’t need to​ know your schedule .​
You
should Reply only to​ the meeting coordinator .​
Then, he/she can select the
best time and notify everyone.
Score:
13 = You’re perfect .​
(But, you knew that already.) Keep emailing!
10 -12 = You’re okay .​
Be a​ little more cautious, though .​
You could learn a​ few tips from my book, Email Etiquette Made Easy (see link in​ resource box).
7 - 9 = You could use some help .​
Try my book, Email Etiquette Made Easy (see link in​ resource box).
Less than 7 = Ugh! Call me now! We’ll schedule your intense therapy immediately.




You Might Also Like:




No comments:

Powered by Blogger.